filmhuis griffioen plaatje
Deze mail is beschermd via javascript. Zet uw javascript aan of stuur een mailtje door het mailadres over te typen in uw mailbericht.
home
witplaatje
transparant
programma
filmhuis
organisatie
geschiedenis
archief
thema's
posters

introduction
in english

Programmering

beigeplaatje

Filmhuis Griffioen is veranderd. Sinds 2008 wordt het filmhuis niet meer door vrijwilligers, maar door betaalde krachten draaiende gehouden. Als bezoeker zult u daar in de filmzaal weinig van merken, maar een van de consequenties is dat deze website niet meer zal worden geupdate.

Voor actuele informatie over de programmering verwijzen we daarom graag naar theatergriffioen.nl.

Onze favoriete links

beigeplaatje
plaatje

Recept van Audrey Hepburn
'Hitches froth' zoals Audrey het maakte
Jeff Bridges website
Verrassende en persoonlijke site van acteur Jeff Bridges.
Cecil B. DeMille´s Lost City
De opgraving van een historische filmset
Corpse bride
Een mooi geanimeerde flashsite
de wereld van Jacques Tati
een prachtige site geheel in geest van Tati
>>> meer links

in Frame

beigeplaatje

Filmhuis in haar vierde decennium

beigeplaatje

plaatje

Niet veel mensen beseffen dat ons kleine filmhuisje een van de oudste filmhuizen in Nederland is. In 1975 opende Filmhuis Uilenstede - zoals het toen heette - haar deuren met La charme discret de la bourgeoisie.

Uit ons archief hebben we het oprichtingsdocument opgediept. Hierin valt te lezen wat voor films er te verwachten zijn. 'In de eerste plaats de uitgesproken "kunstzinnige" of experimentele films, ten tweede sociaal kritiese films en tenslotte dokumentaires.'

En die films brengen we nu al meer dan dertig jaar.

Lezingen, intro's en voorprogramma's

beigeplaatje

Als filmhuismedewerkers met een passie voor film organiseren we graag iets extra's voor onze bezoekers. Zo was er dit seizoen bij de documentaire Schoffies een lezing van stadsecoloog Martin Melchers over wilde dieren in Amsterdam en vertoonden we een oude korte film over Nederland in de oorlog op 4 mei.

plaatje

Verder waren de "Weet wat je Eet"-films voorzien van een voorafje met diverse oude bioscoopcommercials om de kijklust op te wekken, en hebben we bij Perfume: The Story of a Murderer als intro een kort overzicht van parfumreclames uit het verleden getoond.

Deze extra's willen we ook graag in het volgende seizoen aanbieden. Omdat de lezingen en voorprogramma's niet direct bij het bekendmaken van het filmprogramma worden geregeld, zullen ze niet altijd in de papieren maandladder aangekondigd staan.

Voor meer informatie over de voorprogramma's met reclames, zie Roloffs Pulp-o-rama website.


Website gemaakt door
Gijs van der Lelij en Hinke Kappert


plaatje plaatje